Звоните с 10:00 до 19:00
ГлавнаяБлог → ТОП-7 новинок сучасної прози в українському перекладі

ТОП-7 новинок сучасної прози в українському перекладі

Автор:

ТОП-7 новинок сучасної прози в українському перекладі

Українське видавництво «Рідна мова» (Махаон) почало займатися видавництвом дорослої сучасної прози. Нижче представлені книжки, що були надруковані спеціально до Форуму видавців, який відбудеться у Львові з 15 по 18 вересня, на якому варто побувати. В рамках події "Форум Видавців" будуть представленні наступні книжки: міжнародний бестселлер новозеландської письменниці Елінор Каттон "Світила", книжка про вуличного Кота на ім’я Боб, дві книжки сучасного польського прозаїка Януша Вишневського та багато іншого. Вибір доволі багатий, тому будемо чекати виходу книжок.


Світила

Елінор Каттон «Світила»

Мабуть найбільш очікувана книжка видавництва – роман «Світила», який приніс своїй авторці Елінор Каттон престижну премію в області літератури у 2013 році.
Нова Зеландія середини XIX століття — доба «золотої лихоманки». У курильній кімнаті готелю містечка Гокітика сходиться химерне товариство — священик, аптекар, секретар суду, редактор газети, двоє китайців, тубілець маорі та інші, щоб обговорити кілька таємничих пригод, які дивним чином збіглися в часі: загадкове зникнення, не менш загадкова смерть, несподівана знахідка в убогій самітницькій хижі… Разом із молодим адвокатом, який щойно прибув до Гокітики, ми опиняємося в гущавині всіх цих дивовижних подій, химерним чином пов’язаних зі «світилами» — положенням зір і планет на небесній сфері.
Класичний детектив, містико-філософський трактат, психологічний роман — усе це майстерно переплітається в романі молодої новозеландської письменниці Елінор Каттон.



ТаврованаСесилія Ахерн «Таврована»

Селестіна Норт ідеальна у всьому: зразкова дочка и сестра, улюблениця вчителів і однокласників та дівчина чарівного Арта Кревана. Але одного разу Селестіна потрапляє в непередбачувану ситуацію, і слідуючи поклику свого серця, порушує закон. Покарання неминуче: або в’язниця, або тавро. Назавжди знедолена.
Неперевершена Сесілія Ахерн створила світ, в якому ідеал цінується понад усе і за найменші відхилення від ідеалу передбачається покарання. Що станеться, коли юна дівчина ризикне усім, що їй так дорого? Чи наважиться вона протистояти системі?
Дебютний роман жанру підліткова література від автора міжнародних бестселерів «P.S. Я кохаю тебе» та «З любов’ю, Розі». Роман «Таврована» - це дивовижна та емоційна історія, герої якої підкорять серця читачів будь-якого віку.



Манюня

Наріне Абґарян «Манюня»

«Манюня» — світла, пронизана сонцем і запахами східного ринку та напрочуд смішна розповідь про дитинство, про двох дівчаток-підлітків — Наріне і Манюню, про грізну й добру Ба — бабусю Манюні та про їхніх родичів, які постійно потрапляють у кумедні ситуації.
Це те саме тепле, пустотливе і сповнене веселих пригод дитинство, що його кожна людина згадує, як найщасливіші миті життя.







БікініЯнуш Вишневський «Бікіні»

Роман Януша Леона Вишневського "Бікіні" - це історія кохання німкені і американця, яка розгортається в кінці Другої світової війни.

Героїня роману, Ганна, красива, чудово говорить по-англійськи і мріє про кар'єру фотографа. Чи могла вона думати, що її кращими роботами стануть фотографії знищеного рідного міста, і вона потрапить спочатку в бурхливий життям Нью-Йорк, а потім і на чудовий атол Бікіні ...





Навіщо потрібні чоловіки?Януш Вишневський «Навіщо потрібні чоловіки?»

Ще одна книжка польського письменника Януша Леона Вишневського "Навіщо потрібні чоловіки?" вийде в українському перекладі. «Навіщо потрібні чоловіки?» - це порція шокуючих знань про нас самих. Автор намагається побудувати міст між науковою теорією і тим, що можна відчути, він спростовує міфи, ставить під сумнів стереотипи, обурює, забавляє.






Вуличний кіт на ім’я БобДжеймс Бовен «Вуличний кіт на ім’я Боб»

У цій історії два головні герої - Джеймс Бовен, вуличний лондонський музикант, і рудий Боб, вуличний лондонський кіт. Вони були бездомними і самотніми, але одного разу зустріли один одного...  Джеймс був приречений загинути від наркотиків і відчаю, в його житті не було ніякого сенсу, поки в його житті  не з'явився чотириногий друг, який допоміг йому впоратися з проблемами, приніс удачу і став справжнім ангелом-охоронцем . Тепер Боба і Джеймса (саме в такій послідовності!) прекрасно знають не тільки жителі Лондона, які зустрічають їх на вулицях, в метро і кафе, а й сотні тисяч людей в усьому світі. Ролики на Youtube, фотографії на фейсбуці, записи в твіттері, а тепер і книга, написана Джеймсом  Бовеном, розповідають дивовижну історію про дружбу з котом, який змінив його життя.





Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливихСтівен Чбоскі «Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих»

Книга «Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих» стала справжньою сенсацією, а згодом здобула культовий статус. Книга розійшлась тиражем більш ніж мільйон екземплярів, а згодом була й екранізована. Режисурою фільму займався сам автор роману Стівен Чбоксі, а головну роль виконала британська акторка Емма Уотсон (Герміона з Гарі Потера).

Чарлі йде у страшу школу. Побоюючись того, що його там чекає після нещодавнього нервового зриву, він починає писати листи людині, яку ніколи в житті не бачив, але він впевнений, що ця людина зможе його зрозуміти. Чалі не любить танцювати, тому що йому подобаються ті пісні під які не дуже то й потанцюєш. Кожна прочитана Чарлі книжка за порадою його вчителя літератури Білла, автоматично стає найулюбленішою: «Убити пересмішника», «Пітер Пен», «Великий Гетсбі», «Ловець у житті», «В дорозі», «Нагий сніданок». Білл радить Чарлі «бути не губкою, а фільтром», а той в свою чергу прислухається до його порад. Також Чарлі намагається не згадувати вже давно забутті дитячі травми та розібратися у своїх почуттях до старшокласниці Сем, сестри його друга Патріка за прозвиськом Ніяк…

Комментарии

Пока нет комментариев

Написать комментарий