Звоните с 10:00 до 19:00
ГлавнаяБлог → Феномен ZARA. Історія успіху однієї з найвпливовіших компаній світу

Феномен ZARA. Історія успіху однієї з найвпливовіших компаній світу

Автор:

Феномен ZARA. Історія успіху однієї з найвпливовіших компаній світу

«Феномен Zara» – це зовсім не чергова зухвала біографія заможної людини, яка провела дитинство на берегах бірюзового океану в променях сліпучого сонця. Це історія про боротьбу з бідністю, про відданість своїй мрії, про справжній талант, про занепад стереотипів та, врешті-решт, про колосальний переворот у свідомості людей. Хто, як, чому та навіщо – відповіді на безліч цікавих, інтригуючих та іноді трохи каверзних питань шукайте на сторінках цієї книги, яка з’явиться у продажу з 30 квітня та порадує читачів перекладом на українську мову.


Zara українською

Придивіться уважно до оточуючих… У дівчини в метро шарф з ярликом від Zara, у хлопця парка Pull&Bear, на родинному святі далека родичка повністю одягнена в Bershka, тренер з фітнесу вдягає топ та легінси Oysho. Ці бренди стали частиною наших щоденних образів, святкових нарядів, домашніх та тренувальних убрань, ми бачимо їх в торгових центрах та з нетерпінням чекаємо новорічних знижок. Важко повірити, але за всім цим стоїть лише одна людина – Амансіо Ортега, «людина-загадка», «некоронований король дизайну», «фешн-революціонер».

Життя Амансіо Ортега майстерно приховане від очей публіки: одиничні інтерв’ю, рідкісні виходи на світські раути, ігнорування вечірок, – це створює ареол чуток коло нього. Просто він не відволікається на дрібниці, його реальний інтерес – створення такої компанії, в якій один магазин відкривається зі швидкістю раз на 36 годин. Ортега виріс в бідній іспанській родині, тому не зміг навіть закінчити середню школу. Його кар’єра почалась з 14 років: він драпірував тканини та згодом став помічником одного італійського модельєра. Саме там Амансіо навчився не лише розуміти матеріали, але й почав осмислювати схеми ціноутворення, що потім лягли в основу політики його фешн-імперії Zara. Ортезі і його таланту було тісно в рамках, наданих йому долею, тому досвід та унікальний розум привели його до створення інноваційних ідей. В 37 років чоловік відкриває власну фабрику нижньої білизни, потім – придумує свій бренд Zorba, але в світ він виходить під назвою Zara, кредо якого – створення демократичного ринку модного одягу. Через 10 років виникає компанія Inditex Group, котра згодом стрімко виходить за межі Іспанії в Португалію, Францію, Америку тощо. Далі Ортега приєднує до себе інші відомі на сьогоднішній день бренди.              

             Замовити книгу                       

В чому, власне, полягає феномен? В тому, що людина з бідної родини носить звання однією з найбагатших осіб у світі; в тому, що чоловік в немолодому віці досяг шаленого успіху та популярності; в тому, що Zara – це перший визнаний модний бренд, який дотримується доступних цін, при цьому виробляючи комфортний одяг з якісних тканин; в тому, що Ортега змінив погляд на світ «фешн» та допоміг кожній людині виглядати стильно. Не для кого не секрет, що наріжними принципами Inditex Group є заробіток на оборотах, тобто продавати річ за меншою ціною, але в десятки раз більшою кількістю, людяні та чесні стосунки з працівниками та ведення бізнесу не заради грошей, а заради ідеї.

Чому варто прочитати

«Феномен ZARA» – це єдиний збірник думок Амансіо Ортеги, який вперше розповідає неймовірну та заплутану історію відомого фешн-гіганта Inditex Group. Книга має дві основні тісно переплетінні сюжетні лінії: перша повістує про створення, становлення та розвиток модної імперії, друга – про життя її очільника Амансіо Ортеги. Авторка змогла відкрити завісу таємничості цієї особистості та розкрила найцікавіші факти про Inditex Group. У великій мірі цей життєпис про моду, тому неймовірно цікавий зміст вкладається в гарну оболонку. Палітурка книги нагадує той самий темно-зелений паперовий пакет Zara, який сам по собі вже давно став легендою. «Феномен Zara» – «must have» не лише для поціновувачів моди, але й для тих, хто мріє відкрити власну справу, але не знає з чого почати.

Комментарии

Пока нет комментариев

Написать комментарий